I KRYDSFELTET MELLEM NYSGERRIGHED & CHANCER

Line Björk Trofod

Cand.scient.anth.

PRAKTIKANT

Kulturforandringsprocessen

`Faxe i Fællesskab´

line.trofod@gmail.com

`Faxe i Fællesskab´ er en nysgerrig størrelse. Derfor giver det rigtig god mening at koble en samfundsansvarlig strategi med et grundlæggende ønske om nye vinkler og krøllede tanker.

 

Faxe i Fællesskab har således det meste af tiden en person tilknyttet, som er på vej mod et nyt og spændende sted i sit arbejdsliv. Faxe i Fællesskab er, i kraft af udviklingssigtet på organisationens kultur, et fantastisk mulighedsrum for personer som ønsker at lære af - og bidrage til - denne dynamiske proces.

Vi samarbejder med både uddannelsesinstitutioner og vores lokale jobcenter.

 

I øjeblikket er Line Trofod på besøg. Hun fortæller:

Mit navn er Line Björk Trofod, jeg er uddannet antropolog og har i de seneste år interesseret mig for koblingen mellem antropologi og innovation i det der kaldes social- innovation. Man kunne også kalde det udvikling af velfærd. Jeg har derfor taget kursus i innovationsledelse og Design Tænkning. Da jeg så at I i Faxe Kommune er i gang med at udvikle en kultur for samskabelse og innovation, blev jeg meget nysgerrig og har fået fornøjelsen af at arbejde sammen med Thomas her i januar måned. Social innovation er spændende for mig, fordi vi her må sætte brugerens behov i centrum. Vi bliver nødt til at dykke ned i brugerens handlemønster, ønsker og ressourcer, for at afdække nye løsningsmuligheder. Nogle gange sidder brugeren selv med nøglen til den gode idé, fordi det er brugeren der har den største erfaring med området. Det er den slags vi skal have i spil når vi udvikler fremtidens velfærdsløsninger. Her er antropologiske metoder et godt sted at starte, så der føler jeg mig hjemme. Kulturforandringsprocesser er i sig selv et meget langt ord og kan da også føles som en stor mundfuld. Kultur er jo ikke noget man får proppet ned over hovedet, men en måde vi tænker og handler på, så hvordan kan man gøre sig til mål at ændre på noget så grundlæggende i en organisation? Nogle gange skal man jo forny sig lidt;) og lige præcis samskabelse har det i sin natur at inddrage alle i organisationen. Derfor er der indlejret en mulighed for at blive set og hørt, og derved bliver alle medskabere af den nye kultur, hvilket jeg synes gør denne proces sympatisk og bæredygtig i sin form.

Jeg flyttede til Faxe kommune her i august måned 2018 og bor min egen og 89 andre familier i det bæredygtige bo-fællesskab Karise Permatopia. I Permatopia er vi mange der interesserer os for innovative og bæredygtige løsninger og I skal vide at I har en åben invitation til at komme forbi til en rundvisning og en snak om mulige samarbejdsflader. Tak for den gode modtagelse her på Rådhuset.

DNA citat:

"Vi er fælles om det.

Vi hjælper hinanden, tager os af dem, der har det svært og vi fejrer dem, der gør det godt"

FAXE ER ET TILVALG - DET ER VORES VISION

SAMMEN kan vi MERE

faxeifaellesskab.dk drives af

Faxe Kommune | Frederiksgade 9 | 4690 Haslev

Redaktør, webmaster og projektleder: Thomas Børager

Copyright 2017-2019

All Rights Reserved