UANSET BRANCHE SÅ ER DER PRESTIGE I, AT DER ER BRUG FOR DIG

Det særlige SOSU forløb

GODE FORTÆLLINGER

Frederiksgadecentret


Vil du vide mere?

Kontakt Eva Petersen

evp@faxekommune.dk

Daniel Jensen Frøhns er 24 år. Trods hans unge alder har han lang arbejdserfaring. Siden han var 16 år gammel, har han været i butik og er uddannet salgsassistent. Han har også uddannet sig til webudvikling. Men han har hele tiden haft ønsket om at arbejde med mennesker. Han har søgt en del stillinger som salgsassistent, men butikkerne ansætter hellere unge mennesker under 18 år i deltidsstillinger.


”SOSU forløbet i Faxe kommune har åbnet nye muligheder for mig”, fortæller Daniel. ”Jeg vidste hurtigt, at jeg vil søge ind på SOSU assistent uddannelsen”.


Han glæder sig blandt andet til at blive klogere på anatomi og sygdomslære. At Daniel gør sig mange tanker om sit fremtidige erhverv bliver tydeligt, når han forklarer om dagene i praktik: ”Jeg kan observere nogle ting i løbet af dagen, og om aftenen derhjemme søger jeg på nettet om de forskellige sygdomme, så jeg får en større forståelse”.


Etik og moral fylder også i Daniels hverdag: ”Det er vigtigt ikke at vise beboerne, at man har travlt, men tager det i det tempo, den enkelte har behov for”, siger han eftertænksomt. ”De skal ikke have følelsen af, at man ikke har tid til dem”.


Leder af Frederiksgadecentret i Haslev, Eva Petersen, er begejstret for det særlige SOSU­forløb. De har ofte nogle i almindelig praktik og arbejdsprøvning. Det positive ved dette forløb er, at Daniel har fået et kursus og lært basale ting og samtidig gerne vil uddanne sig og arbejde inden for området.


”Det gør en stor forskel”, siger Eva. ”For medarbejdergruppen har det også betydet, at de har nemmere ved at tage imod en ny i praktik, for det er en, der rigtig gerne vil SOSU. En der anerkender dem. Det skal helst også være en gevinst for mine medarbejdere, så ikke ressourcerne til praktikanter tages væk fra beboerne”.


Eva Petersen fortsætter: ”Det er et stort og vigtigt ansvar at have med ældre at gøre. Desværre er det kun de dårlige historier, der kommer i dagspressen, og det er med til at gøre, at faget får et dårligt ry. Men for hver gang, der er én dårlig historie, er der tusind gode, og det er vigtigt at få frem”. Daniel supplerer: ”Den største gevinst ved dette forløb er, at jeg har opdaget, hvor mange positive ting, der er. Jeg hygger mig virkelig med det, og har fundet et fag, som kan give mig meget arbejdsglæde. Jeg vil klart anbefale det til andre ­ de skulle give det en chance. Uanset branche er der prestige i, at der er brug for dig”.


Og brug for arbejdskraft er der i SOSU­branchen, så derfor opfordrer Eva også Daniel til at lægge en ansøgning om at blive ferieafløser

En del af vores DNA:

"Fortæl! Sæt ord på de gode historier, de gode oplevelser og de ekstra indsatser - også i hverdagen."

FAXE ER ET TILVALG - DET ER VORES VISIONSAMMEN kan vi MERE

faxeifaellesskab.dk drives af

Faxe Kommune | Frederiksgade 9 | 4690 Haslev

Redaktør, webmaster og procesleder: Thomas Børager

Copyright 2017-2021

All Rights Reserved