SKAL DIN TEMA-IDÉ SÆTTE RAMMEN FOR ÅRETS LOKALE KULTURNAT?

Livet i og omkring den lokale kulturnat

CENTER FOR KULTUR, FRIVILLIGHED & BORGERSERVICE


Vil du vide mere?

Kontakt Anne-Grethe Rosted

anan@faxekommune.dk


 Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice har været en del af Haslev Kulturnat siden den startede i 2001. Dengang var kultur og Fritidsafdelingen og Haslev bibliotek væsentlige aktører i fødslen og starten af Kulturnatten.  Kulturnattens logo var resultatet af en konkurrence, som byens indbyggere deltog i. Arbejdsgruppen bag Kulturnatten bestod dels af kommunes kultur og Fritidsafdeling, Haslev bibliotek, Handelsstandsforeningen, Haslev Produktionsskole, Kulturelt Samråd og flere frivillige medlemmer fra forskellige foreninger.

I dag består den af 3 personer, 2 frivillige og 1 medarbejder fra biblioteket. Kulturnatten støttes bl.a. af Faxe kommune og Handelsstandsforeningen. Gennem årene fandt man ud af, at det var en god idé med et tema, som kunne inspirere til aktiviteter i de forskellige foreninger, institutioner og forretninger. Der har været temaer som ”Rundt om Middelhavet”, ”Vikinger”, ”Flower Power”, ”Vejret”, ”Renaissance”, ”Cirkus”, ”De brølende 20’ere”, ”Mad”, ”Skole”, ”Sport”, ”Nostalgi”, ”Eventyr” og ”Naturen”.

I starten var tanken om Kulturnatten, at den skulle vare hele natten og være fyldt med mange kulturtilbud, ligesom Kulturnatten i København og andre byer. Men virkeligheden i en mindre provinsby lærte os, at koncentrere kulturnattens varighed til tidsrummet kl.18-24. Og da det blev besluttet at Kulturnatten altid skulle ligge sidste fredag i september, så passede det med mulighederne for at lave spændende aktiviteter i skumringen og mørket. Vejret har for det meste været godt, lige fra sensommervarme til kølige stjernenætter, - der har heldigvis kun været få våde kulturnætter.

Kulturnatten har været officielt åbnet af mange forskellige borgmestre, Kulturudvalgsformænd og Kulturchefer gennem årene og åbningsmusikken har bestået af mange kendte udøvere som Kim Sjøgren, Dario Campeotto, Lene Siel, Bakkesangerinderne, Lasse & Mathilde, Arne Lundemann, Bente Kure & Leif Ernstsen, Halfdanskerne og Pernille Højmark.


Kulturnatten har altid givet foreninger, institutioner, butikker, almindelige indbyggere m.v. en fin mulighed for at vise en sprudlende aktivitet indenfor musik, kunst, sport, mad og andre områder - det er en fin mulighed for at underholde og blive underholdt og vise at livet kan være mange andre nuancer end grå.


Dette års Kulturnat bliver fredag d. 27. september 2019, og du kan være med til at udvælge årets tema. Kontakt Anne-Grethe Rosted på anan@faxekommune.dk og del dine gode idéer!

En del af vores DNA:

”I Faxe Kommune er styrken at vi er ”OS”

– vi er kommunen sammen med borgerne”

FAXE ER ET TILVALG - DET ER VORES VISIONSAMMEN kan vi MERE

faxeifaellesskab.dk drives af

Faxe Kommune | Frederiksgade 9 | 4690 Haslev

Redaktør, webmaster og procesleder: Thomas Børager

Copyright 2017-2021

All Rights Reserved