IDÉER

TVÆRS

Når ledere mødes på kryds og tværs

FÆLLESSKAB

Center for Ejendomme

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice


Vil du vide mere?

Kontakt Lone Højgaard Petersen

lohoc@faxekommune.dkI efteråret 2018 deltog jeg i et arrangement om Faxe i Fællesskab. Her mødte jeg lederen fra Haslev Svømmehal, Kent Skou Nielsen. Han introducerede rengøringsenheden og mig for nogle muligheder, som Haslev Svømmehal gerne vil tilbyde vores rengøringsassistenter. Det var både læring af førstehjælp, vandsjov samt svømmetimer.


Jeg skulle lige tænke lidt over, hvordan idéerne kunne bruges i Rengøringsenheden. Kent og jeg mødtes og aftalte nærmere om en evt. fast svømmetime om ugen. Kent vendte hurtig tilbage med forslaget om hver torsdag kl. 12.00-13.00. Tiden var ledig. På vores førstkommende personalemøde forlagde jeg idéen, og rengøringsassistenterne var meget begejstret.


Første torsdag kom der syv medarbejdere, og den efterfølgende gang var der 15 medarbejder. I dag er der gns. 10-12 medarbejdere pr. gang. Mange af vores medarbejdere kunne ikke svømme. Nogle var også lidt bange for vandet, så de blev i saunaen. Men de er også kommet i vandet nu og har lært at svømme. Det var medarbejderne selv der kom med ønsket om svømmeundervisning, og da jeg spurgte Kent om det kunne være en mulighed var svaret kort og godt: ”Selvfølgelig”.


Medarbejderne har næsten smidt svømmebælterne og svømmer afsted. Nogle springer fra vipperne uden tøven. Der bliver talt og grint på tværs af kulturforskellene.


Den time om ugen i Haslev Svømmehal er blevet et fantastisk samlingspunkt for medarbejderne. Personalet i Haslev Svømmehal synes, at det er hyggeligt; der er fnisen og grin i vandet, i saunaen og på bænkene.


”Vi har fået et meget bedre sammenhold imellem os kollegaer. Vi får talt om alt muligt både om private ting og arbejdet. Meget uformelt snak. Selve svømningen er jo super godt for helbredet” siger Yvonne Lind, rengøringsassistent på Vestskolen afd. Vibeeng.


”Svømmeholdet” har besluttet at afholde en kulturaften for alle medarbejdere i Rengøringsenheden. Da den idé blev forlagt mig, kunne jeg ikke andet end bakke op. Indbydelserne blev sendt og 43 ud af 80 har tilmeldt sig. Maden står ”svømmeholdet” for, og denne gang er det mad fra Thailand og Bhutan. Sidste nye tiltag er, at svømmeundervisningen er delvis udskiftet ud med vandaerobic.


Dette tiltag er kun kommet i værk ved, at vi ledere mødes på tværs og griber chancen for at undersøge hvordan afdelingerne/centrene kan hjælpe og støtte hinanden.


Hele Rengøringsenheden og jeg vil takke Kent for at komme med idéen/muligheden. Og tak til hele personalet i Haslev Svømmehal for at have taget så godt imod os.

En del af vores DNA:

"Brug glæden - 

grin sammen!"

FAXE ER ET TILVALG - DET ER VORES VISIONSAMMEN kan vi MERE

faxeifaellesskab.dk drives af

Faxe Kommune | Frederiksgade 9 | 4690 Haslev

Redaktør, webmaster og procesleder: Thomas Børager

Copyright 2017-2021

All Rights Reserved